Sanae - Bokstherapie.nl

Mijn werk met jongeren in de jeugdwet en forensische zorg, samen met mijn ervaring als kickbokstrainer, heeft me geleerd hoe ik effectief kan communiceren en samenwerken met verschillende doelgroepen. Ik ben ervan overtuigd dat oprechtheid en openheid essentieel zijn voor een succesvolle begeleiding, en ik pas deze principes toe in mijn werk.

Sanae

Waarom kiezen voor mij

  • Gepassioneerde Begeleiding: Mijn affiniteit met kickboksen en pedagogische achtergrond drijven mijn motivatie.
  • Ervaring en Expertise: Als voormalig wedstrijdbokser en kickbokstrainer met forensische zorgervaring, bied ik een solide basis.
  • Unieke Benadering: Mijn aanpak, gebaseerd op oprechtheid, betrouwbaarheid en respect, creëert een veilige omgeving.
  • Diversiteit in Doelgroepen: Mijn werk met jongeren en ervaring als kickbokstrainer stellen me in staat om effectief te communiceren en samen te werken met diverse groepen.
  • Positieve Impact: Ik heb gezien hoe bokstherapie levens positief verandert, waarbij cliënten hun kracht herontdekken en zelfvertrouwen opbouwen.
  • Samenwerkingsgericht: Ik geloof in samenwerking met andere professionals om de beste zorg te bieden, met focus op een veilige en ondersteunende omgeving.

Mijn Motivatie
Als gepassioneerde beoefenaar van kickboksen en toegewijde ambulant begeleider in de forensische zorg, voel ik me gedreven om mijn expertise te gebruiken om anderen te helpen. Mijn persoonlijke affiniteit met boksen, gecombineerd met mijn achtergrond in de pedagogiek, vormt de kern van mijn motivatie om te werken als bokstherapeut.

Achtergrond en Ervaring
Met een pedagogische achtergrond en ervaring in de forensische zorg heb ik een stevige basis gelegd voor mijn werk als bokstherapeut. Als voormalig wedstrijdbokser en kickbokstrainer op hoog niveau heb ik mijn passie voor de sport kunnen omzetten in een carrière waarin ik anderen kan inspireren en begeleiden.

Mijn Unieke Benadering
Mijn aanpak van bokstherapie is geworteld in mijn persoonlijke waarden van oprechtheid, betrouwbaarheid en respect. Ik geloof dat een veilige en ondersteunende omgeving essentieel is voor persoonlijke groei, en ik werk nauw samen met mijn cliënten om deze omgeving te creëren. Mijn unieke benadering combineert mijn ervaring in het kickboksen met mijn inzicht in de behoeften van mijn cliënten, wat resulteert in een holistische en effectieve aanpak.

Succesverhalen en Impact
Door mijn ervaring als bokstherapeut heb ik gezien hoe bokstherapie het leven van mensen positief kan beïnvloeden. Ik heb cliënten geholpen om dichter bij zichzelf te komen en hun eigen kracht te (her)ontdekken, wat heeft geleid tot aanzienlijke verbeteringen in hun welzijn en zelfvertrouwen.

Veilige en Ondersteunende Sessies
Tijdens mijn sessies hecht ik veel waarde aan het creëren van een veilige en ondersteunende omgeving waarin mijn cliënten zich vrij voelen om zichzelf te zijn en hun emoties te uiten. Ik werk vanuit oprechtheid en betrouwbaarheid, wat bijdraagt aan het opbouwen van een sterke vertrouwensband met mijn cliënten.

Samenwerking en Beste Zorg
Ik geloof sterk in de kracht van samenwerking met andere professionals om de beste zorg te bieden aan mijn cliënten. Door kennis en expertise te delen kunnen we een breder scala aan diensten aanbieden en de kwaliteit van de zorg verbeteren. Ik sta open voor samenwerking en ben altijd bereid om te leren van anderen.

Verwachtingen en Waarden
Mijn verwachtingen voor mijn cliënten zijn gebaseerd op mijn persoonlijke waarden van oprechtheid, betrouwbaarheid en respect. Ik hoop dat mijn cliënten door deel te nemen aan bokstherapie een dieper inzicht in zichzelf krijgen en hun eigen kracht kunnen (her)ontdekken. Ik werk vanuit motivatie en openheid voor feedback, met een focus op het creëren van een veilige en ondersteunende omgeving voor groei en zelfontwikkeling.

 

Over Mij
Ik ben Sanae Rossen, geboren in 1990 in Brabant. Op de basisschool werd ik flink gepest. Ik was niet opgewassen tegen alle pesterijen. Toen mijn ouders na het zoveelste incident besloten dat het genoeg was, brachten ze me naar de plaatselijke kickboksschool. Ik moest weerbaarder worden.

Ik vond het doodeng: nieuwe mensen, nieuwe indrukken en een onbekende plek. Het liefst ging ik direct weer terug naar huis. Maar op het moment dat ik de dojo in stapte voelde ik mezelf direct thuis. Ik had mijn passie gevonden en deze groeide met de dag.

Na gebeurtenissen later in mijn jeugd vond ik steeds vaker rust in de dojo. Kickboksen werd een dagelijkse bezigheid. Ik trainde langer en intensiever en vocht wedstrijd na wedstrijd. Zowel fysiek als mentaal daagde Ik mezelf uit en overschreed ik regelmatig mijn grenzen. De dojo voelde als “thuis”, mijn team als een hechte familie, en daar vond ik waarde in mezelf.

Pas later in mijn leven begreep ik dat ik eigenlijk mijn pijn aan het verplaatsen was. Hoe meer ik die fysieke pijn voelde, hoe minder ik de emotionele pijn hoefde te ervaren.

Als ervaren kickbokser ben je voortdurend bezig met het observeren van de lichaamstaal van je tegenstander. Of het nu gaat om kleine herhalingen in bewegingen, veranderingen in ademhaling, de houding of blik in iemands ogen, of subtiele lichaamsbewegingen, alles is af te lezen.

De afgelopen jaren heb ik mijn ervaring in het kickboksen, mijn persoonlijke ervaringen en de kennis die ik heb opgedaan tijdens mijn pedagogische studies, ingezet om kinderen, jongeren en volwassenen te begeleiden en te coachen.

(Kick)boksen als therapie gebruiken gaat veel dieper dan enkel het toevoegen van een fysieke component.
Het draait om het durven voelen, verwerken, groeien, verbinden, samenwerken, het begrijpen van grenzen en leren die aan te geven, acceptatie en zelfontdekking. Het gaat om het leggen van verbanden tussen gevoelens, patronen en gedragingen met als doel bewustwording.

Als boks therapeut hecht ik enorm veel waarde aan oprechtheid, betrouwbaarheid en het creëren van emotionele veiligheid tijdens begeleidingssessies. Ik zie mezelf als rustig, open, eerlijk en duidelijk in mijn communicatie met hier en daar een vleugje humor.

Contra-indicaties voor de methodiek Bokstherapie door BOKScoach SANAE:

* Cliënten jonger dan 16 jaar.
* Cliënten met ernstige stemmingsstoornissen.
* Cliënten met een verstandelijke beperking.
* Gevallen van ernstige automutilatie, ernstige eetstoornissen, ernstige en actuele verslavingen.
* Cliënten die zware medicatie gebruiken.
* Cliënten met onvoldoende intrinsieke motivatie.
* Ernstige opvoedingsproblemen.
* Cliënten die fysiek en visueel zo beperkt zijn dat het inzetten van de methodiek niet mogelijk is.
* Cliënten met een verstoorde agressieregulatie en dreigend of daadwerkelijk gewelddadig gedrag.
* Cliënten waarbij de psychiatrische problematiek op de voorgrond staat, zoals schizofrenie, actieve psychoses, actuele psychotische klachten en suïcidaal gedrag.
* Situaties waarin Bokstherapie door de hoofdbehandelaar ten zeerste wordt afgeraden.
* Een geschiedenis van epileptische aanvallen.
* Sterk crisis gevoelige problematiek die intensievere behandeling vereist.

Plan je sessie Met SANAE in

Scroll naar boven

jongerencoaching 

Nieuw: Jongerencoaching en begeleiding met de methodiek bokstherapie: Ontdek je kracht, vind je groei!