Digna - Bokstherapie.nl

Voormalig wedstrijdbokser, NOC*NSF/NBB KSS3 gecertificeerd bokstrainer en coach, hoofdtrainer bij boksschool VBSK Albert Cuyp, personal trainer en gecertificeerd Mental Coach.

Digna

Wat kan ik bijdragen?

  • Ervaringsdeskundige: Voormalig wedstrijdbokser en coach, bied ik een uniek perspectief op bokstherapie, zowel als deelnemer als observant.
  • Unieke aanpak: Mijn intuïtieve, verbindende en creatieve benadering van bokstherapie stimuleert groei en zelfontdekking.
  • Veilige omgeving: Ik creëer een veilige ruimte voor groei door basisprincipes zoals die in een dojo gelden toe te passen.
  • Samenwerking: Ik waardeer samenwerkingen met andere professionals om meer diepgang en ondersteuning te bieden aan onze cliënten.
  • Persoonlijke waarden: Mijn werk wordt geleid door motivatie en openheid voor feedback, met een focus op evenwicht en balans, waardoor ik mijn studenten kan begeleiden naar professionele groei en ontwikkeling.

Motivatie en benadering
Als bokser en coach bekijk ik de wereld vanuit twee perspectieven: dat van de deelnemer en dat van de observant. Mijn ervaring in de ring heeft me geleerd over ruimte, afleiding, contact, incasseren en emoties als energie te zien. Boksen heeft me laten zien hoe helend en levensveranderend het kan zijn. Als coach werk ik nauw samen met mijn deelnemers om hun volledige potentieel te benutten en hun innerlijke kampioen naar buiten te brengen in de ring.

Achtergrond en ervaring
Twintig jaar geleden stapte ik de boksschool binnen en liep er sterker weer uit. Die ervaring heeft mijn koers compleet veranderd. Als voormalig wedstrijdbokser en drievoudig kampioen van Nederland heb ik geleerd van winnen, verliezen, vallen en weer opstaan. Ik ben 7 jaar geleden begonnen met het geven van Bokstherapie, waarbij ik mijn ervaring als bokser gebruikte om in verbinding te staan met mijn deelnemers. Inmiddels heb ik mijn eigen bedrijf en ben ik hoofdtrainer bij Boksschool VBSK Albert Cuyp, waar ik ooit als 16-jarige begon.

Benadering van bokstherapie
Mijn aanpak is intuïtief, verbindend, creatief en met een technisch oog voor de bokssport. Creativiteit is cruciaal in mijn therapie, omdat boksen heel onverwachts kan zijn. We staan allemaal in de ring en ik gebruik mijn ervaring om mensen in beweging te krijgen. ‘Stilstaan bij bewegen’ is een thema dat vaak terugkomt in mijn sessies.

Ervaring met doelgroepen
Ik werk met diverse doelgroepen, zoals jongvolwassenen met schulden, ex-gedetineerden, therapeuten en coaches, scholen en bedrijven. Boksen kan verbindend zijn en ik zie het als mijn missie om mensen dichter bij zichzelf en elkaar te brengen.

Succesverhalen en impact
Ik heb gezien hoe een jongere, met nog een been in de gevangenis, zijn leven volledig heeft weten te veranderen. Mijn rol als coach was om het vuur in hem aan te wakkeren. Elke sessie biedt verdieping en feedback, wat mijn werk waardevol maakt.

Veilige en ondersteunende sessies
Ik zorg ervoor dat elke sessie veilig en ondersteunend is door te werken aan sociale en fysieke veiligheid. Dit begint al bij de eerste stap in de gym, waar we bewustwording creëren.

Verwachtingen en waarden
Ik hoop dat professionals meer inzicht krijgen in hun manier van werken en in hun relatie tot anderen. Als men openstaat voor verandering, creativiteit en feedback, ben je aan het goede adres. Ik geloof dat boksen alleen onder deze voorwaarden aanvullend kan zijn en op een veilige manier ingezet kan worden in de praktijk.

Specifieke waarden en principes
Ik vind het belangrijk dat wanneer je ervoor kiest om een opleiding bij mij te doen, je ook gemotiveerd bent. Het is een samenwerking van twee kanten, geen gevecht. Als trainer verbind ik de sport aan het lichaam en het lichaam aan de geest. Het grootste doel is om die twee samen te laten komen en een geheel te laten vormen. Zo vinden wij de balans. Het een kan niet zonder het ander. Als jij openstaat voor verandering, kan ik met je werken, anders niet.

Interesses en hobby’s
Buiten mijn werk als docent ben ik gepassioneerd over tuinieren. Het zetten van zaadjes en zien hoe ze opbloeien tot iets nieuws is een bron van geluk voor mij. Net als bij mensen draait het om balans en loslaten van controle voor groei en energie.

Scroll naar boven

jongerencoaching 

Nieuw: Jongerencoaching en begeleiding met de methodiek bokstherapie: Ontdek je kracht, vind je groei!