Lisa - Bokstherapie.nl

Mijn expertise strekt zich uit over verschillende gebieden, waaronder het verkennen van culturele achtergronden, burn-out begeleiding en ondersteuning bij werkgerelateerde vraagstukken, met specifieke aandacht voor onderwijspersoneel.

Lisa

Waarom kiezen voor mij

  • Ervaringsdeskundigheid: Ik deel mijn persoonlijke ervaringen en overwinningen om cliënten te inspireren en te motiveren.
  • Persoonlijk maatwerk: Mijn aanpak is afgestemd op de individuele behoeften van mijn cliënten voor optimale ondersteuning.
  • Structuur en inzicht: Ik breng orde en structuur in de chaos en help mijn cliënten om overzicht te krijgen in hun situatie.
  • Veilige omgeving: Cliënten kunnen bij mij terecht in een vertrouwde en oordeel loze ruimte waar ze zichzelf kunnen zijn.
  • Empathisch en doelgericht: Ik ben rustig, empathisch en doelgericht in mijn coaching om mijn cliënten effectief te begeleiden.
  • Samenwerking en groei: Ik geloof in samenwerking en bied mijn cliënten ondersteuning bij hun persoonlijke groei en ontwikkeling.

Over Mij
Ik ben geboren en opgegroeid in het levendige Amsterdamse buurtje De Pijp. Als kind van een Indische vader en Nederlandse moeder heb ik een kleurrijke jeugd gehad, maar ook een uitdagende. Huiselijk geweld en intergenerationele trauma’s waren helaas geen onbekenden in mijn leven. Hierdoor moest ik al op jonge leeftijd sterk zijn en voor mijn jongere zusje zorgen. Deze ervaringen hebben me gevormd tot wie ik ben en hebben mijn drang om anderen te helpen alleen maar versterkt.

Vechtsport als mijn therapie
Voor mij is vechtsport altijd meer geweest dan alleen maar sporten. Het begon op mijn zevende met karate en evolueerde later naar boksen, kickboksen en Muay Thai. Dit was mijn uitlaatklep, de manier waarop ik mijn emoties kon uiten en controle kon vinden. Wat ik vooral leerde, was om vanuit zachtheid te bewegen, zelfs in een sport die vaak met kracht en strijd geassocieerd wordt. Die les nam ik mee in mijn persoonlijke leven, waardoor ik veerkrachtiger en weerbaarder werd.

Mijn Professionele Reis
Na mijn avontuurlijke stage in Bolivia, waar ik ook mijn huidige partner ontmoette, begon mijn professionele reis. Ik werkte in verschillende sectoren, vooral met jongeren en jongvolwassenen. Ik merkte al snel dat de persoonlijke benadering vaak ontbrak in grotere organisaties, en dus koos ik voor kleinschalig maatwerk. Ik verdiepte me in verschillende vormen van coaching, zoals paardencoaching, en specialiseerde me in bokstherapie.

Mijn Stijl als Coach
Als coach sta ik voor rust, empathie en doelgerichtheid. Mijn doel is om mijn cliënten te helpen weer overzicht, richting en rust in hun leven te vinden. Ik breng structuur in de chaos en bied een veilige omgeving waarin ze zichzelf kunnen ontdekken en ontwikkelen. Mijn aanpak is altijd persoonlijk en afgestemd op de unieke behoeften van mijn cliënten. Ik werk veel met vloerankers en maak de inzichten visueel door ze op het bord te schrijven na elke sessie.

Specialisaties en Aanbod
Mijn expertise strekt zich uit over verschillende gebieden, waaronder het verkennen van culturele achtergronden, burn-out begeleiding en ondersteuning bij werkgerelateerde vraagstukken, met specifieke aandacht voor onderwijspersoneel. Ik geloof in de kracht van maatwerk en samenwerking, en ik ben altijd bereid om mijn cliënten te ondersteunen in hun persoonlijke groei en ontwikkeling.

Thematische Begeleiding
Bij mij kun je terecht voor begeleiding en bokscoaching op diverse gebieden, waaronder het verkennen van culturele achtergronden en de complexiteiten die daarbij komen kijken. Daarnaast bied ik ondersteuning bij burn-out, waarbij mijn focus ligt op het tot rust brengen van het zenuwstelsel en het samen opstellen van een actieplan om de burn-out te overwinnen. Ook specialiseer ik me in werkgerelateerde thema’s, met extra aandacht voor onderwijspersoneel. Mijn eigen ervaringen in het onderwijs stellen me in staat om de specifieke uitdagingen te begrijpen waarmee je te maken kunt krijgen en ik bied ondersteuning om weer in je kracht te staan.

Contra-indicaties voor de methodiek Bokstherapie van bokscoach Lisa:

* Cliënten jonger dan 16 jaar.
* Cliënten met een verstandelijke beperking.
* Nog niet eerder behandelde trauma’s.
* Ernstige stemmingsstoornissen.
* Ernstige gevallen van automutilatie, eetstoornissen, of actuele verslavingen.
* Cliënten die zware medicatie gebruiken.
* Cliënten met onvoldoende intrinsieke motivatie.
* Ernstige fysieke of visuele beperkingen die het inzetten van de methodiek onmogelijk maken.
* Cliënten met verstoorde agressieregulatie en dreigend of daadwerkelijk gewelddadig gedrag.
* Cliënten waarbij de psychiatrische problematiek op de voorgrond staat, zoals schizofrenie, actieve psychoses, actuele psychotische klachten en suïcidaal gedrag.
* Situaties waarin Bokstherapie sterk afgeraden wordt door de hoofdbehandelaar.
* Geschiedenis van epileptische aanvallen.
* Sterk crisis gevoelige problematiek die intensievere behandeling vereist.

Plan je sessie Met LISA in

Scroll naar boven

jongerencoaching 

Nieuw: Jongerencoaching en begeleiding met de methodiek bokstherapie: Ontdek je kracht, vind je groei!