Bokstherapie Academie - Bokstherapie.nl

De Bokstherapie Academie

De Bokstherapie Academie biedt een tweedaagse opleiding aan voor professionele hulpverleners, waaronder therapeuten, jeugdwerkers, docenten en coaches. We merken dat er een toenemende interesse is in boksen als een waardevolle sport- en trainingsvorm, vooral in de context van professionele hulpverlening.

Veel hulpverleners erkennen de kracht van boksen als een lichaamsgerichte en verhelderende benadering tijdens hun interventies, begeleiding en behandelingen. Er ontstaat steeds meer nieuwsgierigheid naar de veelzijdige en ervaringsgerichte toepassing ervan. Niettemin blijven er vaak vragen bestaan over de meest effectieve, efficiënte en veilige manieren om boksen therapeutisch te benutten.

Bij de Bokstherapie Academie begrijpen we de vragen en uitdagingen waarmee hulpverleners worden geconfronteerd bij het inzetten van Bokstherapie. We zijn er om je te ondersteunen bij het verkennen, ervaren en begrijpen van de mogelijkheden van het therapeutisch boksen.

Onze tweedaagse opleiding Bokstherapie is specifiek ontworpen om jou als professional de nodige praktische en theoretische kennis, ervaring en vaardigheden te verschaffen om therapeutisch boksen effectief en verantwoord te kunnen toepassen. We delen graag onze expertise en begeleiden je bij het ontwikkelen van de vereiste competenties om Bokstherapie succesvol te integreren in jouw eigen professionele context.

De tweedaagse opleiding Bokstherapie

Als ervaren Bokstherapeut en trainer begeleid ik je bij het verkennen van de
mogelijkheden van de methodiek Bokstherapie, het boksen en het lichaamswerk. Daarnaast zullen er bij elke opleiding 1 of meerdere ervaren gastdocenten aanwezig zijn die ook graag hun ruime vakkennis en praktische kunde met je komen delen.

Tijdens de opleiding krijg je inzicht in de theoretische achtergrond, veiligheidsrichtlijnen en ethische aspecten van het werken met boksen als therapeutische interventie. Bovendien bieden we praktische oefeningen en casusbesprekingen aan om je vaardigheden te ontwikkelen en je zelfvertrouwen te vergroten.

Marcel-125.jpg

De bokstherapie academie

Bokstherapie als basis

Als deelnemer leer je niet alleen aan de hand van theoretische kennis, maar vooral door de daadwerkelijke inzet van interventies, het ervaren, observeren, analyseren en vertalen naar je eigen cliënten of doelgroepen. De opleiding is daarom sterk gericht op ervaringsgericht leren, net zoals het toepassen van de werkvormen zelf.

Sinds 2014 maak ik dagelijks gebruik van de Bokstherapie-methodiek in mijn praktijk in Amsterdam. Deze door mijzelf ontwikkelde methode kan het best worden beschreven als een lichaams- en ervaringsgerichte vorm van therapie met een sterke nadruk op praktische toepassing in het hier en nu. Binnen mijn praktijk is therapeutisch boksen, in combinatie met fysieke en ervaringsgerichte oefeningen en therapeutische gesprekken, van essentieel belang geworden voor de behandelingen die ik aanbied.

Door middel van actief handelen, onderzoeken, bewegen, ervaren en voelen kunnen cliënten bewuster hun gewenste doelen bereiken en oude patronen en overtuigingen doorbreken of erkennen. Therapeutisch boksen biedt een unieke en effectieve manier om zowel de lichamelijke als emotionele aspecten van de cliënt aan te spreken en te integreren in het therapeutische proces. Het stelt cliënten in staat om op een praktische, veilige en directe manier aan zichzelf te werken en nieuwe inzichten te verkrijgen.

Op basis van de resultaten en ervaringen in mijn praktijk blijf ik de methodiek Bokstherapie voortdurend verder ontwikkelen en verfijnen. Mijn passie ligt in het begeleiden van anderen bij het bevorderen van hun persoonlijke groei of ontwikkeling en het ontdekken van hun eigen kracht en stevigheid. Dit geldt zowel voor mijn cliënten als voor professionele hulpverleners tijdens de tweedaagse  opleiding.

het Zelf ervaren

Tijdens de opleiding Bokstherapie staat jouw eigen ervaring centraal. Je zult zelf de bokshandschoenen of pads aantrekken en de kracht van therapeutisch boksen op een praktische en veilige manier ervaren. Het is belangrijk om te benadrukken dat therapeutisch boksen een andere benadering heeft dan traditioneel boksen in een
reguliere boksschool.

Tijdens de opleiding leer je de essentiële principes van therapeutisch boksen en hoe je deze kunt toepassen in jouw specifieke werkveld. Je krijgt inzicht in de effecten van boksen op zowel het lichaam als de geest. Bovendien leer je hoe je boksen kunt gebruiken als een krachtig middel voor persoonlijke groei, traumaverwerking en het ontwikkelen van veerkracht.

De Kosten van de opleiding bokstherapie

De kosten van de tweedaagse opleiding bedragen € 549,00 exclusief 9% btw per deelnemer.

Deze prijs is inclusief: 
– Ruime en voldoende persoonlijke aandacht en begeleiding.
– Een leerzame en praktische ervaring.
– Gelegenheid voor persoonlijke groei, inzichten en ontwikkeling.
– Mogelijkheid tot sparren, delen en netwerken met vakgenoten.
– Een heerlijke vegetarische broodlunch tijdens de tweedaagse opleiding.
– Koffie, thee, water en zoete versnaperingen.
– Gebruik van materialen zoals bokshandschoenen, bokspads en bandages.
– Een certificaat als bewijs van succesvolle deelname.

Als je de tweedaagse opleiding met succes hebt afgerond, ben je in staat om zelfstandig werkvormen met bokshandschoenen in de praktijk toe te passen.
Indien financiële redenen een belemmering vormen om deel te nemen aan de opleiding, bieden we de mogelijkheid om het cursusgeld in twee termijnen te betalen. Je kunt dit aangeven via het inschrijfformulier.

De opleidingslocatie is Bokstherapie.nl, gevestigd aan de Waalstraat 184 in Amsterdam.
Deze locatie is goed bereikbaar met het openbaar vervoer en met de auto. Er is meestal voldoende betaalde parkeergelegenheid in de nabije omgeving.

Waarom kiezen voor therapeutisch boksen?

Therapeutisch boksen biedt een unieke benadering om weerstand en blokkades bij jouw cliënten aan te pakken en verandering te bevorderen. Door op een ervaringsgerichte manier te werken en het lichaam actief te betrekken, kunnen cliënten dieper experimenteren, ervaren en leren. Dit leidt tot nieuwe inzichten en de mogelijkheid om veilig nieuwe gedragspatronen te oefenen.

In tegenstelling tot traditionele gesprekstherapie biedt therapeutisch boksen een directe en fysieke ervaring. Het werken met het boksen als middel stelt cliënten in staat om bewust te worden van hun eigen gedrag, gedachten, overtuigingen, reflexen, lichaam en fysieke spanningen. Hierdoor kunnen ze beter ervaren hoe deze elementen met elkaar samenhangen en welke impact ze hebben op hun welzijn.

Therapeutisch boksen is dus een krachtige aanvulling op andere therapeutische of coachende benaderingen, omdat het de mogelijkheid biedt om zowel op mentaal, fysiek en ervaringsniveau te werken aan persoonlijke groei, het doorbreken van belemmerende patronen en het ontwikkelen van veerkracht. Het is een dynamische en effectieve aanpak voor hulpverleners die op zoek zijn naar een meer hands-on en ervaringsgerichte benadering van hun therapie of coaching.

IMG_3615

Inhoud en doel van de opleiding

De opleiding Bokstherapie is dus gericht op zorgprofessionals die op een meer fysieke en ervaringsgerichte manier willen werken met individuele cliënten. Tijdens de opleiding zullen we uitgebreid ingaan op de voordelen, uitdagingen en valkuilen van het therapeutisch boksen op individuele basis.

We zullen de specifieke voordelen van Bokstherapie ervaren en onderzoeken hoe het actief betrekken van het lichaam en het ervaringsgerichte aspect kunnen bijdragen aan het therapieproces. Daarnaast zullen we ook aandacht besteden aan de uitdagingen, zoals het waarborgen van veiligheid, afstemmen en het stellen van grenzen.

Daarnaast zullen we de valkuilen bespreken die je kunt tegenkomen bij het implementeren van therapeutisch boksen in jouw praktijk. Het is belangrijk om deze valkuilen te herkennen en te leren hoe je ermee kunt omgaan, zodat je de meest effectieve en verantwoorde zorg kunt bieden aan jouw cliënten.

Tijdens de tweedaagse opleiding zul je nieuwe inzichten verwerven en praktische vaardigheden ontwikkelen om Bokstherapie effectief en veilig toe te passen in jouw werk met individuele cliënten.

aandacht, tijd & ruimte

De tweedaagse opleiding wordt bewust gehouden in kleinere groepen, met maximaal 12 deelnemers per opleiding. Deze beperkte groepsgrootte zorgt voor een omgeving waarin er voldoende ruimte en tijd is voor persoonlijke aandacht, uitgebreide uitleg, verdieping, groei en verheldering.

Het werken met een kleinere groep biedt jou de mogelijkheid om actief deel te nemen aan het therapeutisch boksen, te observeren en de vertaalslag te maken naar jouw eigen praktijk. De inhoud van de tweedaags is gebaseerd op mijn eigen ervaringen als mens, Bokstherapeut, begeleider en trainer.

Dankzij de intieme setting en persoonlijke begeleiding kan ik de inhoud van de opleiding afstemmen op de behoeften en leervragen van de deelnemers. Hierdoor krijg je de gelegenheid om dieper in te gaan op de materie, praktische toepassingen te verkennen en direct vanuit jouw eigen ervaring te leren.

Kortom, deze leerzame opleiding biedt jou de aandacht, tijd en ruimte die nodig zijn om optimaal te ervaren, leren en te groeien. Schrijf je in en ontdek hoe therapeutisch boksen jouw professionele praktijk kan verrijken.

waarom zou je boksen therapeutisch in willen zetten?

Therapeutisch boksen biedt verschillende voordelen en mogelijkheden voor professionele hulpverleners.

Door therapeutisch boksen te leren inzetten, kun je:
– De cliëntervaring versnellen of vertragen door gerichte bewegingen toe te passen.
– Patronen, overtuigingen en fysieke spanningen observeren tijdens het boksen.
– De focus leggen op non-verbale communicatie tijdens oefeningen.
– Dieper inzicht krijgen in de houding, overtuigingen en gedragingen van de cliënt.
– Emoties en fysieke spanningen zichtbaarder en begrijpelijker maken.
– Het lichaam betrekken in de interventies, niet alleen hoofdzakelijk werken.
– Mogelijkheid tot snellere interventies.
– Ervaringsgericht en direct werken.
– Werken aan motoriek en het vermogen om te bewegen.

Door Bokstherapie aan je professionele gereedschapskist toe te voegen, vergroot je je mogelijkheden om dieper in te gaan op de behoeften en uitdagingen van je cliënten. Je leert de kracht van beweging en lichaamsgericht werken kennen en ontdekt hoe je deze effectief kunt inzetten in je praktijk.

De opleiding Bokstherapie levert een verhelderend, praktisch en realistisch beeld op van de methodiek Bokstherapie zelf, inclusief de basishoudingen van therapeutisch boksen en de essentiële basisprincipes van boksen die relevant zijn voor de therapeutische toepassingen. Je leert ook hoe je afstemming, gelijkwaardigheid en veiligheid kunt creëren tijdens de sessies, wat essentieel is bij het werken met cliënten.

Daarnaast worden de belangrijke do”s en don”s bij therapeutisch boksen behandeld, zodat je de juiste technieken en benaderingen kunt toepassen. Je leert hoe je stoten goed en stevig kunt opvangen en uitdelen op bokspads, bokshandschoenen en stootkussens, waardoor je de veiligheid van zowel jezelf als je cliënt kunt waarborgen.

Naast de fysieke aspecten van Bokstherapie, wordt ook aandacht besteed aan de ontwikkeling van communicatieve vaardigheden. Dit omvat het leggen van contact met je
cliënt, het vinden van de juiste balans tussen nabijheid en afstand, en het observeren, waarnemen en anticiperen op de behoeften van je cliënten.

Bovendien leer je zelf werkvormen te bedenken en uit te voeren die specifiek zijn voor Bokstherapie, en bouw je een stevig fundament op voor het integreren van Bokstherapie in
jouw professionele praktijk of werkveld.

Kortom, de tweedaagse opleiding Bokstherapie biedt een breed scala aan kennis en vaardigheden, waarmee je een solide basis kunt leggen voor het werken met Bokstherapie en het
effectief toepassen ervan in jouw therapeutische of coachende praktijk of werkveld.

Hoewel uitgebreide bokservaring niet vereist is, is het handig om voor aanvang van de opleiding enige ervaring op te doen met boksen, met name het werken met een
sparringpartner. Als je nog niet hebt gebokst of geen ervaring hebt, wordt het sterk aangeraden om na de opleiding te blijven boksen om verder te groeien en vertrouwd te
raken met de basis van het boksen.

Je kunt alleen deelnemen aan de opleiding bokstherapie als je...

– Een achtergrond hebt als therapeut, coach, trainer, hulpverlener of docent.
– Ervaring hebt met het begeleiden van je eigen cliënten.
– Begrip hebt van de basisprincipes van boksen of deze hebt ervaren.
– Bereid bent naar jezelf, je thema’s en jouw eigen gedrag te kijken en open staat voor feedback.
– Open staat om samen met anderen te leren, te delen en te ervaren. Kwetsbaar durft te zijn.

Betaling in termijnen?

Ik zou het jammer vinden als je om financiële redenen niet zou kunnen deelnemen aan de tweedaagse opleiding. Het is daarom mogelijk om het opleidingsgeld in twee termijnen te betalen. Indien je hiervan gebruik wenst te maken, dan kan je dit via het inschrijfformulier aangeven.

Locatie

Bokstherapie.nl
Waalstraat 184
1079 EJ Amsterdam

Deze locatie is met het openbaar vervoer en met de auto uitstekend bereikbaar. Er is meestal voldoende betaalde parkeerruimte in de nabije omgeving.

De Praktische informatie

Tijdens de tweedaagse opleiding Bokstherapie dienen deelnemers gemakkelijk zittende
(sport)kleding en schone sportschoenen te dragen. Zorg ervoor dat je voor aanvang van
de opleiding iets hebt gegeten, maar houd het licht. Alle benodigde materialen, zoals
bandages, pads, bokshandschoenen en stootkussens, worden verzorgd. Lunch, koffie,
thee, water en versnaperingen worden ook door ons verzorgd.

Annuleringsvoorwaarden opleiding

De annuleringsvoorwaarden zijn als volgt:

– Tot drie weken voor aanvang van de opleiding kun je kosteloos annuleren.
– Bij annulering vanaf 21 dagen voor de start ben je vijftig procent van het totale bedrag
verschuldigd.
– Bij annulering vanaf 7 dagen voor de opleiding brengt de organisator het gehele bedrag in
rekening.

Wanneer zijn de opleidingen?

Opleidingsdata in 2023-2024
Elke opleiding Bokstherapie kent deze indeling:
Vrijdag
Inloop 1e dag vanaf 09:15, start 09:30, einde dag 1 17:30 uur.
Zaterdag
Inloop 2e dag vanaf 09:15 start 09:30, einde dag 2 uiterlijk 15:00 uur.

Data
De tweedaagse opleidingen vinden plaats op:
Vrijdag 8 en zaterdag 9 december 2023 
Vrijdag 12 en zaterdag 13 januari 2024
Vrijdag 2 en zaterdag 3 februari 2024
Vrijdag 23 en zaterdag 24 februari 2024

Interesse in of Deelnemen aan de 2 daagse opleiding?

Inschrijven

Kies een datum en klik om inschrijven om verder te gaan.

Scroll naar boven

GROEIGROEP

Werk je liever in een groep aan je persoonlijke thema’s en doelen dan 1 op 1?