Bokstherapie Academie - Bokstherapie.nl

DÉ Bokstherapie Academie

Wil jij als professionele hulpverlener effectieve methoden ontdekken om jouw interventie- en begeleidingsvaardigheden te verbeteren? 

Deze diepgaande training is speciaal ontwikkeld voor therapeuten, jeugdwerkers, docenten, coaches en begeleiders. De groeiende erkenning van de kracht van boksen benadrukt de waarde van deze opleiding voor professionals die zoeken naar innovatieve benaderingen in hun vakgebied.
 

Bij de Bokstherapie Academie begrijpen we de uitdagingen waarmee hulpverleners te maken kunnen krijgen bij het integreren van Bokstherapie in hun praktijk. We bieden volledige ondersteuning bij het verkennen, ervaren, begrijpen en aanleren van de mogelijkheden die Bokstherapie te bieden heeft.

Onze zorgvuldig samengestelde tweedaagse opleiding voorziet professionals zoals jij van zowel theoretische als praktische kennis, ervaring en vaardigheden. We delen graag onze expertise en begeleiden je intensief bij het ontwikkelen van de vereiste competenties om Bokstherapie succesvol en veilig te integreren in jouw professionele praktijk.

Na het afronden van deze opleiding ben je goed uitgerust om Bokstherapie toe te passen binnen jouw eigen werkveld. Daarnaast ben je je meer bewust van zowel je persoonlijke als professionele ontwikkeling.

ervaar DE KRACHT VAN BOKSTHERAPIE

Als ervaren Bokstherapeuten en docenten van de Bokstherapie Academie staan we klaar om je te begeleiden in het ontdekken van de vele mogelijkheden van Bokstherapie. Onze tweedaagse opleiding biedt inzichten in zowel theoretische als praktische fundamenten, inclusief veiligheidsrichtlijnen en ethische overwegingen. Deze training omvat niet alleen het fysieke aspect van het boksen, maar ook de diepgaande lichaamsgerichte en ervaringsgerichte benaderingen die inherent zijn aan deze methode.

Tijdens de opleiding ervaar je zelf de kracht van Bokstherapie door het aantrekken van bokshandschoenen of pads. Onze deskundige gastdocenten verrijken het programma met hun uitgebreide vakkennis en praktische ervaring, waardoor je nog dieper kunt duiken in het proces van vertalen en toepassen. Je verbetert je vaardigheden als therapeut, coach of begeleider door middel van praktische oefeningen en casusbesprekingen, waardoor je zelfvertrouwen groeit en je effectiever wordt in je werk. Tijdens deze tweedaagse opleiding leer je niet alleen de praktische aspecten van Bokstherapie, maar ook de essentiële principes die hieraan ten grondslag liggen. Ontdek hoe boksen kan worden ingezet als een krachtig instrument voor persoonlijke ontwikkeling, traumaverwerking en het vergroten van veerkracht.


Ons team kijkt ernaar uit je te ontmoeten tijdens de opleiding Bokstherapie.

De bokstherapie academie

DE KOSTEN VAN DE OPLEIDING BOKSTHERAPIE ​

De kosten voor de tweedaagse opleiding Bokstherapie bedragen € 615,00 per deelnemer, exclusief 9% btw. Deze investering omvat een uitgebreid scala aan waardevolle voordelen die zowel jouw professionele ontwikkeling als persoonlijke groei ondersteunen.

 • Persoonlijke aandacht en begeleiding in een kleine setting voor optimale concentratie.
 • Ervaringen en kennis gedeeld door ervaren docenten en trainers om je te inspireren en ondersteunen.
 • Praktische en leerzame ervaringen die direct toepasbaar zijn in jouw professionele praktijk.
 • Een stimulerende leeromgeving om te sparren, ervaringen te delen en te netwerken met vakgenoten.
 • Een heerlijke (vegetarische) broodlunch en onbeperkte koffie, thee, water en zoete versnaperingen om je energieniveau op peil te houden.
 • Gebruik van hoogwaardige materialen zoals bokshandschoenen, bokspads en bandages voor veilige en effectieve oefeningen.
 • Een certificaat na afronding als bewijs van succesvolle deelname, om je nieuwe vaardigheden en kennis te valideren.

Kortom, de tweedaagse opleiding Bokstherapie biedt niet alleen een waardevolle leerervaring, maar ook een investering in jouw professionele ontwikkeling en groei als therapeut, coach of begeleider.

INHOUD EN DOEL VAN DE OPLEIDING

De opleiding Bokstherapie richt zich op zorgprofessionals die streven naar een meer praktische en ervaringsgerichte aanpak in de begeleiding van individuele cliënten. We verkennen grondig hoe het actief betrekken van het lichaam en de ervaringsgerichte

benadering kunnen bijdragen aan het therapeutische of coachende proces, inclusief veiligheid, afstemming en het stellen van grenzen. We besteden aandacht aan mogelijke valkuilen bij het integreren van therapeutisch of coachend boksen in jouw praktijk, om ervoor te zorgen dat je jouw cliënten effectieve en verantwoorde zorg kunt bieden. Gedurende de tweedaagse opleiding verwerf je niet alleen nieuwe inzichten, maar ontwikkel je ook praktische vaardigheden om Bokstherapie op een effectieve en veilige manier toe te passen in jouw werk met individuele cliënten. Je krijgt de uitleg en mogelijkheid om zelf creatieve werkvormen te bedenken en te ontwikkelen, die je vervolgens direct kunt uitvoeren om te testen of ze effectief zijn. Dit legt een stevig fundament voor het integreren van Bokstherapie in jouw professionele praktijk of werkveld. Tijdens de opleiding zullen deelnemers ook zelf ervaren hoe het is om met eigen thema’s te werken en de effectiviteit van bokstherapie op persoonlijk vlak te ontdekken. Dit praktische aspect zorgt voor een diepgaande leerervaring die zowel professionele als persoonlijke groei stimuleert.

OPTIMALE LEERERVARING

 • Kleine groepen (maximaal 12 deelnemers per sessie) verzekeren persoonlijke aandacht en een veilige setting voor uitgebreide uitleg en verdieping.
 • De opleiding omvat zowel theoretische als praktische aspecten, versterkt door ervaren docenten en trainers.
 • Intieme setting en persoonlijke begeleiding stemmen de opleiding nauwkeurig af op specifieke behoeften en leervragen.
 • Biedt cruciale aandacht, tijd en ruimte voor een optimale leerervaring en persoonlijke groei.
IMG_3615

WAAROM ALS PROFESSIONAL KIEZEN VOOR BOKSTHERAPIE?

Bokstherapie biedt een unieke ervaringsgerichte aanpak om weerstand en blokkades bij cliënten aan te pakken. Het actief betrekken van het lichaam leidt tot diepere inzichten en de mogelijkheid om veilig nieuwe gedragspatronen te oefenen. Deze directe fysieke ervaring maakt cliënten bewuster van hun gedrag en fysieke spanningen, waardoor het een krachtige aanvulling vormt op traditionele therapieën.

Bokstherapie is dus een krachtige aanvulling op andere therapeutische of coachende benaderingen. Het biedt:

 • Diepere inzichten en bewustwording door actieve ervaringen.
 • Mogelijkheden om veilig nieuwe gedragspatronen te oefenen.
 • Een aanpak die mentale, fysieke en ervaringsgerichte aspecten omvat.
 • Een dynamische en effectieve aanpak voor persoonlijke groei en ontwikkeling.
 • Handvatten voor het doorbreken van belemmerende patronen en het ontwikkelen van veerkracht.

ONTDEK DE VOORDELEN ALS PROFESSIONALS
Bokstherapie stelt professionals in staat om het lichaam actief te betrekken bij interventies en dieper inzicht te krijgen in cliënten. Door het observeren van   

patronen, overtuigingen en non-verbale communicatie kunnen professionals effectiever werken aan gedragsverandering en emotionele verwerking. De opleiding biedt een praktisch inzicht in Bokstherapie, inclusief veilige technieken en creatieve werkvormen voor directe integratie in de praktijk. Enige ervaring met boksen wordt aanbevolen, maar is niet vereist.

Door boksen therapeutisch of coachend in te zetten, kun je:

  • Het lichaam actief betrekken bij interventies, wat verder reikt dan alleen cognitieve benaderingen.
  • Patronen, overtuigingen en fysieke spanningen observeren tijdens boksoefeningen.
  • De focus leggen op non-verbale communicatie tijdens interacties.
  • Dieper inzicht krijgen in de houding, overtuigingen en gedragingen van de clië
  • Emoties en fysieke spanningen tastbaarder en begrijpelijker maken.
  • De ervaring van de cliënt versnellen of vertragen door gerichte bewegingen en oefeningen.
  • Mogelijkheid tot snellere interventies en ervaringsgericht werken.
  • Werken aan motoriek en bewegingsvaardigheden.

De tweedaagse opleiding Bokstherapie

Als ervaren Bokstherapeut en docent van de Bokstherapie Academie sta ik klaar om je te begeleiden in het ontdekken van de vele mogelijkheden van Bokstherapie, inclusief lichaamsgerichte en ervaringsgerichte benaderingen. Elke opleiding wordt verrijkt met ervaren gastdocenten die graag hun kennis en ervaring delen.

Tijdens de tweedaagse opleiding krijg je inzichten in zowel theoretische als praktische fundamenten, inclusief veiligheidsrichtlijnen en ethische overwegingen. Met tal van praktische oefeningen en casusbesprekingen verbeter je je vaardigheden als therapeut, coach of begeleider en versterk je je zelfvertrouwen.

Wat voor mij als begeleider essentieel is, is dat je als deelnemer de unieke kans krijgt om zelf met persoonlijke thema’s aan de slag te gaan, waardoor je de kracht van Bokstherapie zelf ervaart. Het stelt je in staat om precies te begrijpen hoe je cliënt zich voelt en wat diegene ervaart tijdens een sessie.

Ontmoet ons tijdens de opleiding Bokstherapie en ontdek de kracht van deze methode.

Marcel Amstelveen

Marcel-125.jpg

Klaar voor een nieuwe stap in je professionele ontwikkeling?

 • Heb jij een achtergrond als therapeut, coach, trainer, hulpverlener, begeleider of docent?
 • Beschik jij over ervaring in het begeleiden van jouw eigen cliënten of doelgroepen?
 • Bezit jij basiskennis van boksen of heb je hiermee praktijkervaring opgedaan?
 • Ben jij bereid om kritisch naar jezelf, je persoonlijke thema’s en je eigen gedrag te kijken en open te staan voor feedback?
 • Sta jij open voor samenwerking en ben je klaar om samen met anderen te leren, te delen en te ervaren? Durf je kwetsbaar te zijn in dit groeiproces?
 • Begrijp jij dat deze tweedaagse opleiding een stevige basis legt, maar dat het cruciaal is om daarna zelf praktijkervaring op te doen om de geleerde principes toe te passen
 • Ben jij op zoek naar een uitdagende en verrijkende ervaring om je professionele vaardigheden naar een hoger niveau te tillen?

Als jouw antwoord op deze vragen “ja” is, dan is de tweedaagse opleiding Bokstherapie precies wat je zoekt! Schrijf je nu in en ontdek hoe Bokstherapie jou kan helpen om nog meer impact te maken in het leven van jouw cliënten!

Betaling in termijnen?

We zouden het jammer vinden als je om financiële redenen niet zou kunnen deelnemen aan de tweedaagse opleiding. Het is daarom mogelijk om het opleidingsgeld van 615,00 exclusief 9% Btw in twee termijnen te betalen. Indien je hiervan gebruik wenst te maken, dan kan je dit via het inschrijfformulier aangeven.

Locatie
Bokstherapie.nl
Waalstraat 184
1079 EJ Amsterdam

Deze locatie is met het openbaar vervoer en met de auto uitstekend bereikbaar. Er is meestal voldoende betaalde parkeerruimte in de nabije omgeving.

De Praktische informatie

Tijdens de tweedaagse opleiding Bokstherapie dienen deelnemers gemakkelijk zittende
(sport)kleding en schone sportschoenen te dragen. Zorg ervoor dat je voor aanvang van
de opleiding iets hebt gegeten, maar houd het licht. Alle benodigde materialen, zoals
bandages, pads, bokshandschoenen en stootkussens, worden verzorgd. Lunch, koffie,
thee, water en versnaperingen worden ook door ons verzorgd.

Annuleringsvoorwaarden opleiding

De annuleringsvoorwaarden zijn als volgt:

– Tot drie weken voor aanvang van de opleiding kun je kosteloos annuleren.
– Bij annulering vanaf 21 dagen voor de start ben je vijftig procent van het totale bedrag
verschuldigd.
– Bij annulering vanaf 7 dagen voor de opleiding brengt de organisator het gehele bedrag in
rekening.

Onze DOCENTEN

Bij de Bokstherapie Academie zijn we buitengewoon trots op ons team van deskundige docenten. Zij vormen de kern van onze twee daagse opleiding Bokstherapie. Onze hoofddocent Marcel wordt bijgestaan door een groep professionals, elk met een unieke combinatie van ervaring, kennis, vaardigheden en een diepe passie voor het vak.

De selectie van onze docenten is zorgvuldig gedaan, met nadruk op hun professionele achtergrond en het vermogen om kennis doeltreffend over te brengen. Hun toewijding aan de persoonlijke en professionele groei van onze cursisten is onmiskenbaar. Zij vormen de drijvende kracht achter onze opleiding en spelen een cruciale rol in het garanderen dat elke deelnemer de nodige vaardigheden en het zelfvertrouwen ontwikkelt, essentieel voor het succesvol toepassen van de geleerde technieken in hun eigen werkveld. Hieronder stellen we onze docenten aan u voor.

Ontdek wie ze zijn, wat hun drijfveren zijn en waar ze voor staan.

Wanneer zijn de opleidingen?

Opleidingsdata in 2024-2025
Elke opleiding Bokstherapie kent deze indeling:
Vrijdag
Inloop 1e dag vanaf 09:15, start 09:30, einde dag 1 rond 17:30 uur.
Zaterdag
Inloop 2e dag vanaf 09:15 start 09:30, einde dag 2 rond 17:30 uur.

Data 2024
De tweedaagse opleidingen vinden plaats op:
Vrijdag 31 mei en zaterdag 1 juni 2024
Vrijdag 14 en zaterdag 15 juni 2024
Vrijdag 12 en zaterdag 13 juli 2024
Vrijdag 6 en zaterdag 7 september 2024
Vrijdag 4 en zaterdag 5 oktober 2024
Vrijdag 1 en zaterdag 2 november 2024
Vrijdag 6 en zaterdag 7 december 2024

Data 2025
De tweedaagse opleidingen vinden plaats op:
Vrijdag 10 en zaterdag 11 januari 2025
Vrijdag 7 en zaterdag 8 februari 2025
Vrijdag 7 en zaterdag 8 maart 2025

Interesse in of Deelnemen aan de 2 daagse opleiding?

Inschrijven

Kies een datum en klik om inschrijven om verder te gaan.

Scroll naar boven

jongerencoaching 

Nieuw: Jongerencoaching en begeleiding met de methodiek bokstherapie: Ontdek je kracht, vind je groei!